Vízvezeték szerelési problémái vannak? Itt vannak a kiváló megoldások!

A saját vízvezeték szerelés fontos része lehet a lakásfelújításnak. Mindent el kell végeznie, hogy ne veszítsen rengeteg pénzt, vagy ne tegye tönkre az otthonát és a holmiját. Itt található néhány tipp, amelyek segítenek elkezdeni.

Ne próbáljon olyan terméket eladni, amellyel nem ért egyet. Ez magában foglalja magára a vállalatra, valamint annak értékeire és politikájára való odafigyelést. Ha bármilyen kétségei vannak a céggel kapcsolatban, ügyfelei felveszik ezt. Teljes támogatója szeretne lenni az eladott terméknek

Nagyon hideg téli éjszakákon hagyja, hogy a csapok enyhén csorduljanak, különösen, ha a csövek kúszórésben vannak. A folyó víz megakadályozza, hogy a csövek olyan gyorsan fagyjanak be, mint egyébként. Felfoghatja a vizet, és más háztartási szükségletekre használhatja fel, hogy elkerülje a pazarlást.

Ne féljen szakembert hívni. Ne vállaljon munkát, hogy pénzt takarítson meg, ha nem tudja, hogyan javítsa meg őket. Ha profi vízvezeték-szerelőt hív, pénzt takarít meg, a tapasztalat és a know-how hamarabb és kevesebb felhajtással megoldja a problémát.

Győződjön meg arról, hogy a túlfolyó nyílásokat kitisztította. Ez segíthet elkerülni a víz által okozott károkat. A túlfolyó lyukak egy módja annak, hogy megakadályozzák a víz túlcsordulását, ha a mosogató véletlenül bekapcsolva marad. Ha a túlfolyó nyílás eltömődött, nem tudja ellátni a feladatát.

Télen a csövek befagyásának megakadályozása, ha kis lakásban él, jó tudnivaló lehet. A befagyott csövek nemcsak a víz áramlását akadályozzák meg, hanem megrepedhetnek és károsíthatják a csöveket. Ha a nap leghidegebb szakaszaiban minden csapból kienged egy kis vizet, ezt elkerülheti.

Mindig tartsa tisztán a szemétgyűjtőt. Ezt sokféleképpen megteheti. Öntsön egy kis mosogatószert, és hagyja néhány percig hideg vízzel folyni. Ügyeljen arra, hogy rendszeresen járassa, ha nem, akkor rozsdásodást okozhat. A kellemetlen szagok kiküszöbölése érdekében darálja le a citrom vagy más citrusfélék héját. Az ártalmatlanító falait kis gyümölcsmagok vagy tojáshéjak darálásával tisztíthatja.

Ha olyan területen él, ahol rutin fagypont uralkodik, győződjön meg arról, hogy tegyen valamit annak érdekében, hogy a csövei ne fagyjanak be. Sokféle módszer létezik arra, hogy megakadályozza a csövek befagyását, ami segít elkerülni az otthona károsodását és a költséges javításokat.

Ne használjon lefolyótisztítót, ha elkerülheti. Vegyszerek vannak bennük, amelyek maró hatásúak, és károsíthatják a csöveket, ha gyakran öntik le őket. Ha azt tapasztalja, hogy eltömődött a lefolyója, a legjobb megoldás, ha felvesz egy szakembert, aki felkeresi és megvizsgálja.

Mielőtt bármilyen vízvezeték-szerelőt bérelne, vegye fel a kapcsolatot a helyi fogyasztóvédelmi osztállyal. Ellenőrizze, hogy rendelkeznek-e érvényes engedéllyel, és nézze át az ellenük benyújtott rossz visszajelzéseket. Ha nem rendelkeznek engedéllyel, vagy panaszaik vannak, válasszon valaki mást a feladat elvégzésére.

Ha azt tapasztalja, hogy a csövek befagytak a hideg téli hónapokban, nyissa ki otthona összes csapját. Ez csökkenti a víznyomást, amíg a csövek felolvadnak és a víz újra szabadon áramlik. Ügyeljen arra, hogy az összes csapot kinyissa, ne csak a gyakran használtakat.

Ha vízvezeték-szerelési árajánlatot kér otthona számára, győződjön meg arról, hogy azokat írásban kapja meg. Az árajánlatnak tartalmaznia kell az anyag- és munkaerőköltségeket, hogy mindkét fél tudja, mire számíthat a munkától. Ha nem kapja meg írásban, akkor a munka megkezdésekor nincs mire visszaesni.

Ellenőrizze, hogy nincs-e szivárgás a fürdőszobában a fali csempe mögött, különösen a fürdőkádat körülvevő csempe mögött. Óvatosan nyomja meg az egyes csempéket, és érezze, hogy adják. Ha pépes vagy puha foltokat talál, meg kell találnia a szivárgás forrását, és meg kell javítania a további károk elkerülése érdekében.

Ha új WC-t kell vásárolnia, mindenképpen megbízható márkát válasszon. Az olcsó WC-k könnyebben tönkre mennek, és a végén újat kell vásárolnia. Ha nem biztos abban, hogy melyik márka a jó, kérdezze meg az eladót egy lakberendezési boltban.

Annak érdekében, hogy a lefolyók szabadon mozogjanak, és ne legyenek lerakódások, öntsön minden lefolyóba havonta egyszer egy fél csésze szódabikarbónát, majd egy csésze fehér ecetet. A habzó hatás elősegíti az elakadt anyagok átjutását a csövön, míg az ecet semlegesíti a szagokat. Ezt a megoldást egy forrásban lévő vízzel való öblítés követheti az extra tisztítás érdekében.

Pénzt takaríthat meg egy vízvezeték-szerelőn, ha saját maga használ egy elektromos csigát az eltömődött WC-vezeték eltávolításához. Érdeklődjön a helyi lakberendezési boltokban vagy más olyan helyeken, ahol elektromos szerszámokat bérelhet. Előfordulhat, hogy saját maga is bérelhet csigát a vízvezeték-szerelő bérlési költségének töredékéért, bár a WC-t magának kell eltávolítania és alaphelyzetbe állítania, ha nem rendelkezik fővezeték-tisztítóval.

Ha a vécéje eltömődött, a víz alacsony, és a dugattyú nem működik, megpróbálhatja a meleg vizet egy vödörből a WC-be engedni derékmagasságról vagy magasabbról. Ismételje meg a meleg víz öntését az edénybe, amikor szükséges, és ha a víz ismét alacsony lesz.

Ha vízvezeték-szerelési projektet kezd, mert elszíneződött a víz, különösen a fekete, először ellenőrizze a vizet. Előfordulhat, hogy ásványi anyagok halmozódtak fel a csövekben, vagy a probléma forrása távolabb található a vezetékben, mint amennyit elérhet. A legfontosabb, hogy meg akarjon bizonyosodni arról, hogy a víz biztonságosan iható.

A saját vízvezeték-szerelés nagyon kifizetődő lehet, de sok munka is lehet. Függetlenül attól, hogy tudja, mit kell tennie és hogyan kell megfelelően elvégezni a vízvezeték szerelést. Tehát tegyen magának egy szívességet azzal, hogy kutatást végez, és alkalmazza ezeket a tippeket otthoni vízvezeték-szerelési munkáiban.