Téli gumi ár-érték arány

Csúszós, vizes, jeges, valamint havas útviszonyok mellett is letesztelik a téli gumik teljesítményét, és egyes teszteken, meglepetésszerűen, az alacsony pontszámot elért gumik bizonyulnak jó vételnek a maguk kategóriájában.

Persze az is fontos szempont, hogy közlekedés közben a téli gumi mennyire zajos. Emellett a várható fogyasztásra is oda kell figyelni. A tapadás mit sem ér, ha egy másik modell esetében jobb fogyasztást érünk el.

A kopás mértékéből lehet következtetni a várható élettartamra, összegezve pedig minden szempontot érdemes szemügyre venni, és ezek alapján megítélni, melyik lehet a legjobb választás.

Amennyiben biztosra szeretnénk menni vásárláskor, a prémium kategóriás gumik közt válogassunk. Ezek a gumik a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtják, és jelentős kompromisszumokkal sem kell számolni náluk.

A téli gumink által nyújtott teljesítmény mellett, a használt gépjárművünk teljesítménye, és adottságai mellett sem mehetünk el szó nélkül, valamint a vezetési szokásaink is befolyásoló tényezők, és anyagiakban sem mindegy, milyen típust engedhetünk meg magunknak.

Hogy is teljesítenek a prémium kategóriás gumik a gyakorlatban?

Prémium kategóriás gumikat a gyártóik nem csak a nagy teljesítményű autókhoz kínálják, hanem azon autótulajdonosoknak is, akik napi rendszerességgel használják autóikat, időjárástól függetlenül.

Fontos szempont, hogy a választott gumiabroncs minden körülmények között optimális teljesítményt nyújtson, legyen szó autópályáról, vagy városi közlekedésről. A prémium kategóriás abroncsoktól már elvárhatjuk a legnagyobb teljesítmény mellett a biztonságot is!

A japán Bridgestone téligumiról szinte mindenki hallott már, hisz a Forma 1-es autók gumiabroncsait is ők szállítják be, de téli és nyári gumik kapcsán is szavatolják a kellő biztonságot. Hasonlóan ismert a Continental téligumi, mely híres a német precizitásról és teljesítményről is.

Michelin téligumik

A Michelin téligumik szintén első helyen vannak a prémium abroncsok között. A versenysportban a Dunlop olyanilyen megbízható márka. Az amerikai vállalat a Goodyear gumijaival a tengerentúlon a legismertebb, legkedveltebb márka, mely nálunk is az élmezőnyben kap helyet.

Világszinten az ötödik legnagyobb olasz gyártó a Pirelit, mely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően, időről időre innovatív technológiát tesz le az autósok elé, termékeik a hétköznapokban is kiválóan megállják a helyüket.

Téligumik a középkategóriában: Megbízható minőség kedvező ár mellett

Ha a középkategóriában keresünk téli gumit, és a leginkább keresett termékek közül válogatunk, valószínűleg rá fogunk bukkanni a cseh Barumra, mely évek óta nagy népszerűségnek örvend alsó-középkategóriában. Akik családi vagy középkategóriás járművek tulajdonosai, de még a luxusautó tulajok is megtalálják kedvükre valót a Barum kínálatában.

Firestone téli gumik

Főként a versenysport területén ismertek a Firestone gyártotta téli gumik. Kontinensünkön pedig a gyári előszerelésű járműveken kapnak helyek. A Hankook téligumi is egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európa szerte, mely gumik szintén első szereléseken kap helyet. A Kleber téligumik is nagy népszerűségnek örvendnek, ugyanúgy mint az Uniro.

Mindegyikük megbízható és biztonságos vezetést tesz lehetővé. Utóbbi a Continental csoporthoz tartozik, sajátosságuk a gyártási technika, melynek köszönhetően abroncsaik a vizes, csúszós utakon kimagasló teljesítménnyel bírnak. Akik sportosan vezetnek, azoknak a japán gyártású Yokohamát érdemes választani, mely gumik a versenysportban is bizonyítottak.

Ha a megfelelő téli gumit választjuk, azzal nagyban hozzájárulunk a minden alkalommal biztonságos vezetéshez, bármilyen utakon járunk. Ehhez természetesen elengedhetetlen a vezetői gyakorlat, a körültekintés, ugyanis hiába választunk évszaknak megfelelő gumit, ha felelőtlenül vezetünk.

Használt valamint új abroncsokat, ma már az interneten is könnyen meg tudunk rendelni, ezzel sok pénzt és energiát valamint időt tudunk megspórolni. Azt se felejtsük el, hogy a biztonságos vezetéshez számos tényező együtt járásához szükségeltetik. Ide értve a gépjárművünk rendszeres karbantartását, évszaknak megfelelő gumihasználatot, körültekintő vezetést, és a sebességhatárok betartását.

1. makett autó

https://kisautok.hu/makett/makett-auto

makett autó

2.

autó makett

https://kisautok.hu/makett/makett-auto

autó makett

3.

makett festék

https://kisautok.hu/makett/makett-festekek

makett festék

4.

revell makett

https://kisautok.hu/makett/makett-easy-click-287

revell makett

5.

vitorlás hajó makett

https://kisautok.hu/makett/makett-hajo

vitorlás hajó makett

6.

játék makett

https://kisautok.hu/makett

játék makett

7.

trabant makett

https://kisautok.hu/revell-124-trabant-601s-builders-choice-set-auto-makett-4558

trabant makett

8.

v8 motor makett

https://kisautok.hu/revell-124-porsche-918-spyder-auto-makett-1389

v8 motor makett

9.

motor makett

https://kisautok.hu/revell-112-honda-cbx-400-f-motor-makett-1144

motor makett

10.

star wars makett

https://kisautok.hu/makett/makett-star-wars

star wars makett