Javítsd az életed ezekkel a személyes fejlesztési tippekkel

 

Sokan kíváncsiak arra, hogy milyen módszerekkel tudnak ténylegesen fejlődni egyénként. A személyes fejlődéssel kapcsolatban az a helyzet, hogy minél több információt akarsz megtanulni, és onnan kiindulva megfogalmazni a saját tervedet a növekedésed irányába. A legjobb stratégia, amit kialakíthatsz, a saját stratégiád, amely annyi információn alapul, amennyit csak össze tudsz gyűjteni. Vedd figyelembe ezt a cikket, és nézd meg, mit tudsz belőle meríteni.

 

A személyes fejlődésed fejlődésének felgyorsításának egyik módja, ha naplót vezetsz, amelyet a témának szentelsz. Ennek nem kell hosszadalmas, lélektani dokumentumnak lennie. Már az is segít, ha egyszerűen feljegyzed a kitűzött céljaidat, hogy szem előtt tartsd őket. Ha több információt adsz hozzá a célok felé tett lépéseidről, az szervezettebbé teszi erőfeszítéseidet.

 

Dolgozz személyes erősségeid felfedezésén. Próbálj meg egy listát készíteni azokról, amelyeket ismersz, és próbáld meg összeírni a gyengeségeidet, amelyek visszatartanak attól, hogy azzá az erős emberré válj, aki szerinted vagy lehetnél. Még mások, például a barátok vagy a családtagok véleménye is adhat némi rálátást arra, hogyan javíthatsz magadon.

 

Ismerd el a sikereidet. Gyakran mi magunk vagyunk saját magunk legrosszabb kritikusai, ami sokak számára behemót feladattá teszi a személyes fejlődést. Ehelyett összpontosíts a sikereidre, legyenek azok bármilyen kicsik is. A sikerek összeadódnak nagyobb dolgokká, és a jól végzett munka elismerése kiváló módja az önbecsülés és a motiváció növelésének.

 

Távolítsd el az étrendedből az aszpartámmal mesterségesen édesített termékeket. Az Equalban és NutraSweetben található aszpartám felelős a szerotonin képződés gátlásáért, álmatlanságot, fejfájást és rosszkedvűséget okoz azoknál az embereknél, akiknek már van némi szerotonin kimerültségük. Ha természetes édesítőszert szeretnél, amely nem befolyásolja a szerotonin-, vércukor- vagy kalóriaszintet, próbáld ki a steviát.

 

Ne feledd mindig, hogy a depresszió nem hozzád tartozik. Ez valami, ami a lényedet sújtja. Kitartóan kell kitartanod, és keresned kell a megfelelő segítséget, és mindig emlékezz, hogy ez is elmúlik. Ismerd el a depressziódat, de ügyelj arra, hogy ne társítsd magadhoz azt a gondolatot, hogy te vagy a depressziód.

 

Határozd meg, hogy miért folytatsz negatív tevékenységeket. Azért dohányzik, mert úgy érzi, hogy valamit kezdenie kell a kezével, amikor kellemetlen helyzetben van, vagy azért, mert szüksége van a nikotinmámorra? Azért eszel túl sokat, mert unatkozol vagy magányos vagy? Határozd meg ezeknek a viselkedéseknek az okát, és nagyobb valószínűséggel fogsz sikeresen foglalkozni velük.

 

A lomhaság és fáradtságérzet kivédésére növeld az aktivitásodat, miközben csökkented a telített zsírokat. Ezek a sült ételekből és egyes húskészítményekből származó zsírok az artériák és a kisebb erek elzárásával rossz keringést okoznak. A pulzusszám fenntartása és ezen élelmiszerek korlátozása gyorsabban gondolkodó, ambiciózusabb érzést kelt benned.

 

Szánj egy kis időt arra, hogy minden egyes nap hálát adj azért, amid van. Ha időt szánsz arra, hogy felismerd azokat a dolgokat, amelyekkel rendelkezel, nem fog olyan rossznak tűnni, hogy nincsenek meg azok a dolgok, amelyekről azt hiszed, hogy szükséged van rájuk. Ez tényleg sokat fog segíteni abban, hogy az életed boldog legyen.

 

Amikor megpróbálsz javítani magadon, fontos, hogy ne felejtsd el, hogy egyszerre csak egy dologra koncentrálj. Ha több különböző aspektuson próbálsz javítani, elveszítheted az irányítást mindegyik felett. Ez frusztrációhoz vezet, és végül akár fel is adhatod több, ha nem az összes fejlesztést.

 

Most, hogy már van elképzelésed arról, hogy milyen többféleképpen alakíthatsz ki stratégiákat a személyes fejlődésedhez, pozitívabbnak kell érezned azokat a lépéseket, amelyeket egyénként kell megtenned a céljaid felé. Az egyetlen módja annak, hogy bármi abból, amit tanultál, működjön, az az, ha valóban kipróbálod. Csak próbálgatással és tévedéssel tudod felmérni a fejlődést, ezért próbálj meg mindent megtenni, hogy fejlődj azzal, amit tanultál.