Javítsd a személyes fejlődésed ezzel a tanáccsal!

 

Sokan indulnak el a személyes fejlődés útján, hogy javítsák az életüket, és mentálisan, érzelmileg és spirituálisan javítsanak önmagukon. A személyiségfejlesztés lényege, hogy megtaláljuk a boldogságot és a békét az életben, miközben teljes mértékben megvalósult emberi lényként fejlődünk. Ez a cikk számos olyan tippet tartalmaz, amelyek segíthetnek abban, hogy elkezdd a személyes fejlődés felé vezető utadat.

 

Az általánosítások az önfejlesztés és a siker ellenségei. Vizsgáld meg a gondolkodási folyamataidat, hogy megtudd, milyen negatív, általános hiedelmeket tartasz magadról. Ha azt mondod magadban, hogy "mindig kudarcot vallasz" stb. ez nem helytálló. Még ha csak egyszer is, a múltban már sikerrel jártál! Emlékeztesd magad arra, hogy a jövő fényes, és az önfejlesztés lehetséges.

 

A személyes fejlődési teljesítményed javítása érdekében keress olyan célokat, amelyeket eddig halogattál, és kezdj el dolgozni rajtuk. Az ambiciózus célok és a több cél jó dolog - kivéve, ha hajlamos vagy néhányat közülük felügyelet nélkül hagyni. Készíts egy tervet, amely a problémás céljaid felé mozdít, legalább egy kicsit minden nap.

 

Próbáld meg kideríteni, mit akarsz az élettől, és mit tartasz fontosnak az életedben. Próbáld meg kitalálni, mik a személyes értékeid, és hogyan alkalmazod őket az életedben. Tisztában kell lenned azzal, hogy mi fontos számodra, és mi az, ami az életedben örömet és fájdalmat okoz neked.

 

A magány olyasvalami, amivel sokan nap mint nap megküzdenek. Egy egyszerű tipp, amely segít legyőzni a magányosság érzését, hogy megtanulod élvezni a saját társaságodat. Tanuld meg, hogyan lehetsz önellátó, ami növeli az önbecsülést, ami aztán megszabadít a magánytól való állandó félelemtől.

 

A belső erőd felszabadítása olyan egyszerű, mint hinni önmagadban. Az egyik első dolog, amit meg kell tenned, hogy felsorolod az erősségeidet és a gyengeségeidet. Már ez a lista is segít abban, hogy felismerd, milyen igazán erős vagy, és mennyi mindenre vagy képes. A gyengeségek listája kéznél van, és mindegyikükön dolgozhatsz, hogy lassan elnyerd a hatalom érzését felettük.

 

Tudj meg minél többet arról, ami zavar téged. Képezd magad. Talán nyilvánvalónak tűnik, de meglepően kevesen szánnak időt arra, hogy leüljenek és tanulmányozzák azokat a dolgokat, amelyek felzaklatják őket, vagy azokat a tényezőket, amelyek súlyosbíthatják a helyzetet. Ha időt szánsz arra, hogy utánanézz ezeknek a dolgoknak, az óriási különbséget jelenthet.

 

Egy másik dolog, amit megfontolhatsz, amikor megpróbálsz javítani magadon, a karriereden és a kilátásaidon és életszemléleteden, az az, hogy éld meg az életet magadnak! Ne azt vedd figyelembe, hogy mások mit akarnak tőled, hogy mit tegyél, mondj vagy cselekedj, mivel ez sok szinten gátolja a saját egyéni fejlődésedet.

 

Ha stresszesnek érzed magad, ne feledd, hogy rajtad múlik, hogy nem reagálod túl a helyzeteket, amelyekben találod magad. Ha kívülállóként néznéd a helyzetet, hogyan éreznéd magad, vagy hogyan látod majd a dolgokat egy év vagy öt év múlva. Ha ilyen szempontok szerint gondolkozol, az segíteni fog abban, hogy átgondold a nézeteidet.

Beszélj orvosoddal minden olyan kedvezőtlen egészségügyi körülményről, amellyel küzdesz, legyen az egy tényleges betegség vagy egy rejtélyes tünet, amely már egy ideje zavar. A legtöbb orvos együtt fog dolgozni veled egy személyes egészségügyi cselekvési terv létrehozásán, amely útmutatóként fog szolgálni számodra, miközben megteszed az összes ajánlott lépést a tünet megszüntetésére egy egészséges életmódváltáson keresztül.

 

Írj egy listát a legfigyelemreméltóbb erősségeidről és egyedi képességeidről, majd válassz ki egyet vagy kettőt, és kérdezd meg magadtól, hogyan tudnád ezt a tulajdonságodat felhasználni arra, hogy javítsd egy másik ember életét. Ha jó hallgatóság vagy, gondold végig, milyen különböző módokon tudnál segíteni valakinek, akinek szüksége lehet egy megértő fülre. Ha remekül főzöl, lepd meg a munkatársaidat egy házi készítésű finomsággal.

 

Csináld tovább a dolgodat! Mindannyian hallottunk már a kisvonatról, amelyik azt hitte, hogy képes rá, és a teknősbéka, amelyik legyőzte a nyulat a versenyben. Ha folyamatosan dolgozunk egy cél elérésén, végül eljutunk oda. Csak tovább kell zötykölődnünk vagy talán még kúsznunk is, és végül el fogjuk érni a célunkat.

 

Javíthatsz az életeden, ha csak egy könyvet veszel a kezedbe. A könyvek csodálatos módja annak, hogy használjuk a képzeletünket, kikapcsolódjunk, vagy egyszerűen csak tanuljunk valami újat. Ráadásul az olvasás a legjobb módja annak, hogy bővítsük a szókincsünket. 

 

Ne csak hosszú távú célokat tűzz ki. Nagyon fontos, hogy rövid távú célokat is kitűzz, mivel ezek olyan dolgok, amelyeket gyorsan el tudsz érni, és ez segít abban is, hogy érezd a teljesítés érzését. Ha látod, hogy teljesíted a céljaidat, akkor úgy érzed, hogy haladsz afelé, ahová szeretnél eljutni az életben.

 

Rendkívül fontos, hogy betekintést nyerj abba, hogy ki vagy. Azzal, hogy pontosan tudod, ki vagy, mit szeretsz és mit nem szeretsz, és miben hiszel igazán, messzire juthatsz a személyes fejlődés terén. Képes leszel nagyobb önbizalmat kifejezni, és nem állsz ki olyan dolgok mellett, amelyekről tudod, hogy nem illenek az életedhez.

 

Pozitív hozzáállással kell rendelkezned ahhoz, hogy egyéniségként fejlődhess. A negatív hozzáállás meghiúsítja az életed jó irányba való terelésére tett kísérleteidet. A céljaid elérhetőbbek, az életed pedig boldogabb lesz, ha pozitívan állsz hozzá a mindennapjaidhoz.

 

Szánj 5 percet a napodból csak arra, hogy értékeld magad és az életed, amid van. Nem számít, milyen kihívásokon mehetsz keresztül, még mindig szükség van arra, hogy értékeld azokat a dolgokat, amik vannak, beleértve a saját egészségedet is. Ez jobb mentális állapotba hozhat a stressz és a napi nyomás kezeléséhez.

 

Amint azt a cikk elején említettük, sokan használják a személyiségfejlesztési technikákat, hogy jobb emberekké váljanak, és békés, örömteli és boldog életet éljenek. Az ebben a cikkben található tanácsok alkalmazása nagyszerű módja annak, hogy jobbá tedd magad, és segít elindulni a személyes fejlődés útján.