Hogyan lehet megelőzni a videojáték-függőséget

A videojátékok mindenkinek kínálnak valamit, szó szerint. A virtuális világ segítségével kitűnő tanulóvá vagy kiváló katonává válhatsz, és minden, ami a kettő között van. Nézd meg a következő cikk tippjeit, és tudj meg többet arról, hogy a videojátékok milyen módon javíthatják az életedet.

Vásárolj használt játékokat. A videojátékok rendkívül drágák lehetnek. Nehéz lehet feldolgozni, ha ennyi pénzt csak azért költesz, hogy megállapítsd, nem tetszik a játék. Ha használt játékot vásárolsz, akár 50 százalékkal alacsonyabb árengedményt is kaphatsz, mint amennyiért újonnan eladják.

Ha aggódsz az ESRB-besorolás miatt, és nem vagy biztos benne, hogy meg kell-e vásárolnod egy játékot a családodnak, fordulj segítségért az internethez. A felhasználói vélemények átfésülésével biztosan rájössz, hogy miért kapott egy játék egy adott besorolást. Olyan dolgokat is felfedezhetsz, amelyekről a minősítés nem szólt, de amelyek hatással lesznek a döntésedre.

Egy videojáték elsajátításához gyakorolj mindent, amit csak tudsz. Amikor úgy érzed, hogy eleget gyakoroltál, állj meg, lélegezz fel, majd gyakorolj még egy kicsit. A videojátékok sok játékos szenvedélye, és ha arra számítasz, hogy online versenyezni fogsz, a képességeidet rendkívül jól ki kell csiszolni.

Kérj segítséget az interneten. Szinte minden játéknak megvan a maga elkötelezett rajongói légiója, akik közül sokan számtalan órát töltenek részletes térképek és útmutatók készítésével. Vannak fórumok is, ahol egy az egyben beszélgethetsz más játékosokkal. Használd ki ezt az aranybányát, és végre túljuthatsz azon a szinten, amin már régóta elakadtál.

Rendeld meg előre a játékokat, ha kedvezményt kínálnak a vásárláskor. Megkaphatod a legújabb játékot, amikor megjelenik, és pénzt spórolhatsz az árán, vagy más különleges kedvezményeket kaphatsz, ha előrendeled. Nézz körül a helyi játékboltokban vagy az online kiskereskedőknél, hogy a legjobb ajánlatot kapd az előrendelt videojátékokra.

Általánosan ismert tény, hogy a legtöbb gyermek szeret videojátékokkal játszani. Szülőként több dolgot is figyelemmel kell kísérni, amikor gyermeked játékélményeiről van szó. Először is győződj meg arról, hogy gyermeked játéka korának megfelelő. Ezután napi korlátokat kell szabnod arra vonatkozóan, hogy gyermeked mennyi időt tölthet videojátékokkal. Az is nagyon fontos, hogy egyértelműen meghatározd, milyen műfajú játékokkal játszhat a gyermeked.

Ne szégyenlősködj a játékok digitális letöltésével kapcsolatban! Bár ez a terjesztési csatorna kissé rázósan indult, a hibákat mára már sikerült kiküszöbölni. Ma már a játékok letöltése (legálisan) sokkal gyorsabb és kényelmesebb módja annak, hogy hozzáférj. Ez egyúttal remek módja annak is, hogy megőrizd őket; a legtöbb jó hírű szolgáltatásnál egy játékot újra és újra letölthetsz. Ez megkönnyíti a számítógép leállása utáni helyreállítást anélkül, hogy egy csomó DVD-ROM-mal kellene bajlódnod.

Nem számít, hogy szórakozás, tanulás vagy edzés céljából kapcsolod be a játékot, egy dolog biztos: tényleg jelentős javulást érhetsz el vele szinte bármiben, amit csinálsz. Akár jobb diák, katona, szakács vagy üzlettulajdonos akarsz lenni, nincs olyan, amit a játékok ne tudnának megtanítani! Reméljük, hogy ez a cikk segít új magasságokba jutni a játékban.