Hogyan kell horgászni a különböző típusú csalival

 

Sokan szeretnének megtanulni horgászni, de soha nem tesznek igazi erőfeszítéseket a témában, és mindig csak vágyakoznak. Nos, ma másképp van, és ez a cikk belső tudást fog nyújtani a horgászatról, és arról, hogyan válhat nagyszerűvé benne.

 

Amikor folyókban vagy tavakban horgászik, a legjobb hely a horgászatra az, ahol a víz a sekélyebbről átvált a nagyon mélyre. A halak ezeken a területeken keresik a táplálékot, és készen állnak arra, hogy felkapja őket. Legyen azonban óvatos, ha gázolva halad, mert megcsúszhat, ahol a vízszint változik.

 

Ha fiatal gyerekeket tanít horgászni, akkor kezdje azzal, hogy egy úszó bowdent helyez a zsinórjukra. Amikor egy hal ráharap a csalira, a bowden a víz alá merül, így a fiatal tudja, hogy kapás van. A bowdeneket sok horgász és a gyerekek is használják.

 

Ne vakítsa el a halakat! Bár a fényes csalik gyakran nagyon hatékonyan vonzzák az adott fajokat, a nap visszaverődése elvakíthatja a halat, és elúszhat. A matt csalik ugyanolyan hatékonyak lehetnek, miközben nem riasztanak el annyi halat, mint a fémes csalik, ezért fontolja meg, hogy mindkettőt használja horgászat közben.

 

Ha nincs horgászati tapasztalata, és újonnan kezdte a sportot, akkor érdemes kipróbálnia a sügérhorgászatot. A sügérek ugyanis nagyobb valószínűséggel veszik fel a csalit, és nem túl nehéz őket megfogni. Ahogy fejlődik a sportban, lehet, hogy úgy találja, hogy még mindig szereti a sügérhorgászat kihívását.

 

A sügércsali kiválasztásakor vegye figyelembe a víz színét, valamint a fényminőséget. Akár hiszi, akár nem, zavaros vízben vagy borult napokon sok hal jobban reagál a természetesebb megjelenésű, sötét csalikra, mint a rikító alternatívákra. Másrészt a tiszta vizek és a világos napok tökéletesek a piros, fehér és sárga csalik számára.

 

Vannak, akik a kifogott halakat étkezési célokra tartják meg. Mások azonban inkább a "catch and release" módszerrel horgásznak. Ha ez utóbbiak közé tartozik, akkor először nedvesítse meg a kezét, majd nagyon óvatosan távolítsa el a horgot a halból. Végül a halat vissza lehet engedni a vízbe, és el lehet engedni.

 

Amikor eldönti, hogy milyen típusú horgászbotot vásároljon, több dolgot is figyelembe kell venni. Könnyű, rugalmas horgászbotra lesz szüksége a horgásznak? A grafit horgászbot könnyű és rugalmas. A grafit horgászbotok hossza és rugalmassága a horgászat típusának megfelelően változik, amelyre a botot használni fogják.

 

Aki horgászik, annak minőségi horgászfelszerelést kell használnia. A horgászbotok és orsók mindenféle formában és méretben és mindenféle árkategóriában kaphatók. Bár a bot és orsó vásárlásakor nem kell bankot robbantania, meg kell győződnie arról, hogy az elvégzi a feladatát.

 

Csak jó hírű gyártóktól származó, kiváló minőségű orsókat használjon. A gyengébb minőségű orsóknál a végén problémák lesznek a csapágyakkal, vagy akár az is előfordulhat, hogy nem megfelelően tömítettek, így a nedvesség károsíthatja a felületüket vagy a belső fogaskerekeket. Ezáltal az orsó rozsdásodni fog, és idővel egyáltalán nem fog működni.

 

Most már motiváltnak kell éreznie magát, amikor a horgászatra gondol. Valójában elég motiváltnak kell lennie ahhoz, hogy ne csak gondolja, hogy meg akarja csinálni, hanem valóban menjen ki és kezdje el. Menjen előre, és engedje át magát ennek a pihentető, mégis, szórakoztató tevékenységnek.